God is niet Buiten jou. God is niet Binnen jou... God Is Jou... Ja, God is de Diepte van de Wereld, en Het Hart Van ieder Schijnbaar "ik"
Adi Da Samraj

CD / DVD pagina / Boeken

Vanaf het begin van Zijn formele onderricht zijn Adi Da's lezingen opgenomen. Deze CD's en DVD's hiervan zijn van een ongekende spirituele diepgang en bieden een manier om direct de communicatie van Zijn Realisatie te ervaren.

Op deze pagina treft u CD's en DVD's aan die u via info@adidam.nl kunt bestellen.

Alle CD's en DVD's zijn in het Engels, behalve waar anders vermeld.

Money, Food and Sex / Guru as Prophet
Dubbel CD van bijna 2 uur.


€ 27,50 inclusief verzending

Adi Da verklaart de functie van de echte Goeroe en spiritueel meester, die er niet is om zoekers tevreden te stellen of te ontlasten, maar juist om alle zoeken naar zelfvervulling te frustreren, of het nou op het terrein van geld, voedsel, seks of zelfs ‘spirituele praktijk’ is. Als dit proces wordt aangegaan als Satsang, als een echte relatie met de Goeroe, dan kan het ontwaken tot Godsrealisatie en daarmee het echte spirituele proces, beginnen.


Renouncing The Search For The Edible Deity
CD
€ 18,95 inclusief verzending

Een opmerkelijk betoog van Adi Da over het feit dat mensen door de shock van hun (schijnbaar) onafhankelijk en kwetsbaar bestaan, op zoek gaan naar voedsel dat een perfecte ondersteuning geeft. Wat nodig is, is dat mensen ontdekken dat perfecte ‘voeding’ niet in een bron buiten zichzelf gevonden kan worden, maar in het overstijgen van zelf-verkramping door de verbinding met het Goddelijke. Alleen dan, als er geen afgescheidenheid met de Werkelijkheid meer bestaat, worden zaken als eten en gezondheid simpel en vreugdevol.

Science is a method, not a philosophy
Dubbel CD van meer dan 2 uur.
€ 27,50 inclusief verzending

Met een groot gevoel voor humor en diepgaand inzicht, ontwart Adi Da Samraj huidige ‘wetenschappelijke’ veronderstellingen.
In Zijn eigen woorden:
The Way of Adidam is about really finding out. It is not about any preconceptions, beliefs about things, and it is not about any disbelief in anything. It is a real process which proves itself, and I advise you all to exercise discrimination and careful examination of anything within the realm of your thinking so that you are guided by what is really true. And do that relative to absolutely every matter, . . . whatever is out there in the world of human exchanges.
—Avatar Adi Da Samraj

Death and the purpose of existence
Een verzameling van gesprekken en recitaties over de wijsheidsleer van Adi Da Samraj ten aanzien van de dood.

CD


€ 18,95 inclusief verzending

In Zijn eigen woorden:
Death is utterly acceptable to consciousness and life. There has been endless time of numberless deaths, but neither consciousness nor life has ceased to arise. The felt quality and cycle to death has not modified the fragility of flowers, even the flowers within the human body. Therefore, one’s understanding of consciousness and life must be turned to That Utter, Inclusive Truth, That Clarity and Wisdom, That Power and Untouchable Gracefulness, That One and Only Reality, this evidence suggests.
—Avatar Adi Da Samraj

Reality is not what you think
CD
€ 18,95 inclusief verzending

In deze uiteenzetting van Adi Da Samraj legt hij uit dat we er ten onrechte van uitgaan dat de Werkelijkheid uit afzonderlijke dingen en individuen bestaat. De Werkelijkheid is een eenheid, van liefdes gelukzaligheid. We creëren zelf de illusie van verschil door onze angst en zelf-verkramping.
In Zijn eigen woorden:
This great cosmos that you perceive to be a separate something, full of separate somethings, separate beings and so forth, is not so. It is your presumption based on a local activity—self-contraction. Go beyond that, and abide this Process in My Company, Realize Reality Itself. . . . Then, in that Realization Itself, your question is answered, vanished, undermined. The question no longer exists, because the illusion no longer exists. Bereft of illusion, self-contraction, egoity and its effects, then there is the Realization of Reality.

—Avatar Adi Da Samraj

The Spiritual Gospel of Saint Jesus of Galilee
Re-Told—and Revealed Again—By His Divine Presence, Avatar Adi Da Samraj.
Dubbel CD van meer dan 2 uur
.


€ 27,50 inclusief verzending

In 2006, geeft Adi Da Samraj een prachtige vertolking van de morele en spirituele aspecten van de leer van Jezus. Hij gaat in op de authenticiteit van Jezus als een groot gerealiseerd Meester, in de traditie van de aloude esoterische traditie van Spirituele Transmissie-Meesters.
Adi Da brengt moderne vertalingen van de evangeliën van het Nieuwe Testament samen met eigen bewerkingen van sommige delen. Hij voegt ook ‘Het geheime evangelie van Markus’ (‘Secret gospel of Mark’; discovered and published by Morton Smith) toe.


Easy Death DVD
Diepgaande Spirituele Wijsheid over de dood en het leven zelf


Onlangs is een vernieuwde editie van het boek "Easy Death" verschenen. In het kader daarvan organiseerde Adidam Nederland een aantal lezingen en een seminar. Een registratie van één van deze lezingen is nu ook te verkrijgen op deze Nederlandstalige DVD.

Duur 115 minuten
Prijs inclusief verzending : € 19,50

Nieuwe DVD: "The Quest for the Historical Self"
Een Toespraak van Adi Da Samraj


Een DVD met een recente toespraak van die Avatar Adi Da gaf. De DVD is onder meer in het Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Fins, Tsjechies, Japans, Chinees, Pools en Hebreeuws ondertiteld.

Avatar Adi Da Samraj stelt dat alle levens van mensen een zoektocht zijn naar de 'ik-figuur' die het betreffende leven van begin tot eind leidt. Hij beschrijft hoe deze zoektocht gebaseerd is op 'zelf-verkramping' - de valse veronderstelling van een actueel, afgebakend en kenbaar 'zelf' Noch ervaring, noch het geheugen, noch de sensaties van het fysieke lichaam definiëren in werkelijkheid een afgescheiden entiteit. Het 'ik' is een verzinsel, een leugen - en de 'Werkelijkheid' is alleen duidelijk als de activiteit van verkramping wordt overstegen.

Duur 1 uur
Prijs inclusief verzending: € 29,-

Nieuwe DVD: "Human History is one Great Tradition"
Een Toespraak van Adi Da Samraj


Een DVD met een recente toespraak van die Avatar Adi Da gaf. De DVD is onder meer in het Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Fins, Tsjechies, Japans, Chinees, Pools en Hebreeuws ondertiteld.

In een response naar aanleiding van een devotee's vraag over het Zen boeddhisme en spirituele transmissie, bespreekt Adi Da hoe de verschillende vormen van het Boeddisme een plaats hebben in de "Grote Traditie" van menselijke religie en spiritualiteit.

Duur 1 uur
Prijs inclusief verzending: € 29,-

Nieuwe DVD: "The Divine is not the cause"
Een Toespraak van Adi Da Samraj


Een DVD met een recente toespraak van Avatar Adi Da die Hij gaf in augustus 2004. De DVD is onder meer in het Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Fins, Tsjechies, Japans, Chinees, Pools en Hebreeuws ondertiteld.

Aan Adi Da Samraj worden vragen gesteld over 'zelf bewustzijn', het ego, en hoe wat Adi Da noemt de 'zelfverkramping' wordt veroorzaakt. Adi Da spreekt, in antwoord op de vragen over de (zelf veroorzaakte) gevangenschap van mensen in hun bewustzijn (in tegenstelling tot andere wezens die van nature een contemplatief bestaan leiden), de poging om elke ervaring om gedacht naar zijn bron te volgen, en de Goddelijke Realiteit als de Ware Conditie van alle dingen en niet als de 'oorzaak'. Adi da spreekt over het 'Gezichtspunt' van GodRealisatie en over het universum als onconditioneel Licht.

Duur 1 uur
Prijs inclusief verzending: € 29,-

Nieuwe DVD: "Cracking the Code of Experience"
Een Toespraak van Adi Da Samraj


Een DVD met een recente toespraak van Avatar Adi Da. De DVD is onder meer in het Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Fins, Tsjechies, Japans, Chinees, Pools en Hebreeuws ondertiteld.

Met de vraag van een volgeling over het geheugen en een fietsongeluk begint de toespraak waarin Adi Da vertelt over het wezen van het menselijk 'vehicle' en de vergelijking van de menselijke geest met 'cyberspace'. Hij beschrijft de 'code' die mensen gebruiken om hun ervaringen te interpreteren en betekenis aan het leven te geven. Hij laat zien dat het een illusie is om aan te nemen dat je een afgescheiden zelf bent en roept op om deze aanname los te laten en te Ontwaken in de Realisatie en Sprirituele Kracht die aan dit illusionaire bestaan vooraf gaat.

Duur 1 uur
Prijs inclusief verzending: € 29,-

Nieuwe DVD: Transcend the self-Knot of Fear"
Een Toespraak van Adi Da Samraj


Een DVD met een recente toespraak van Avatar Adi Da die Hij gaf in augustus 2004. De DVD is onder meer in het Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Pools ondertiteld.

In juli 2004 begon Adi Da Samraj een serie van vraag- en antwoordsessies met zijn volgelingen. Deze sessies werden live over het internet naar alle toegewijden rond de wereld uitgezonden. Gedurende deze uitzonderlijke gelegenheden beantwoordde Adi Da Samraj vragen van volgelingen in de zaal, en van die in andere delen van de wereld via een telefoonverbinding. Adi Da legt uit, als antwoord op een vraag van een toegewijde dat de wortel van angst dezelfde is als die van al het lijden, namelijk de identificatie met een afgescheiden sterfelijk lichaam. Dit noemt Hij de zelfverkramping. In plaats van die angst - inherent aan het lichaam - te vermijden, Roept Adi Da Samraj ons op de zelf-knoop (self-Knot) te begrijpen en te overstijgen door de Goddelijke Conditie te Realiseren die Altijd Al het Geval is.

Bevat ondermeer: Het belang van angst, Meditatietechnieken raken angst niet, Er is geen angst in de Goddelijke Staat en beelden waarop Adi Da in stilte Zijn Staat van Zijn overdraagt.

Duur 1 uur
Prijs inclusief verzending: € 29,-